Leuk dat je mijn site bezoekt, ik hoop dat je er kunt vinden wat je zoekt.
Ik ben Nadine, moeder, verpleegkundige en yogadocente. Inmiddels beoefen ik ruim 10 jaren yoga (op en af) en enige jaren geleden, op het moment dat ik juist de behoefte had om lessen te volgen, viel mijn yogadocente langdurig uit. Omdat het me vervolgens niet lukte om mezelf thuis op de mat te begeleiden, ben ik op zoek gegaan naar een te volgen yogaopleiding.
Deze opleiding heb ik gevonden bij Namonamah te Westerbroek, een door de Nederlandse Vereniging Yogadocenten erkende 4-jarige HBO-opleiding. In het drukke gezins- en werkleven houdt yogabeoefening me in balans. Gedurende de opleiding ben ik me gaan beseffen dat het waardevol kan zijn om dit ook met anderen te delen.
Yoga filosofie Nadi-Yoga
Yoga is een filosofie en wetenschap die meer dan 5000 jaar oud is. En er zijn weinig dingen die zou oud zijn en vandaag de dag nog zo’n grote rol spelen. Laat staan dat ze überhaupt nog bestaan. Iets wat zo lang overleeft en wat vandaag de dag miljoenen mensen over de hele wereld dagelijks beoefenen, moet wel iets goeds te bieden hebben toch?
Naast de houdingen, of asanas, valt er nog veel meer te ontdekken over yoga. De yogatraditie geeft ons handvatten die ons kunnen helpen ons authentieke, mooiste en meest krachtige leven te leven. Een blauwdruk, of recept, voor een gezond, krachtig en gelukkig leven.
Nadi is niet alleen een afkorting van mijn naam Nadine. Nadi betekent in het Sanskriet (de oude yogataal) flow. Nadi’s zijn de kanalen in het lichaam waar energie door stroomt, net als het bloed door onze aderen.
Als je al eens eerder een yogales hebt gevolgd, is het je vast opgevallen dat je energie anders voelt na een yogales. Dit komt omdat je door yogaoefeningen de circulatie van energie door de nadi’s stimuleert. Hierdoor wordt je energiehuishouding weer in balans gebracht: het lichaam en de geest, de yin en yang of ook wel de maan- en de zon-energie genoemd.

Nadi-Yoga
balans in energie